Всеукраїнський конкурс на кращу проектну пропозицію меморіалу Героям Небесної сотні та Воїнам АТО в районі майдану Просвіти та скверу біля нього в м. Рівному.

06.26.2020 06:00:00

Конкурс відкритий, до участі запрошуються фахівці, студенти, самостійні автори та авторські колективи. Вітається участь міждисциплінарних колективів, в складі яких є фахівці з архітектури, дизайну, скульптури, історії, урбаністики тощо.

Преміальний фонд - 175 000 грн. Переможці отримають премії 100 000 грн, 50 000 грн і 25 000 грн за, відповідно, перше, друге та третє місця. Участь безкоштовна.

Локація майбутнього меморіалу знаходиться в центральній частині міста. Це сквер та схил біля будівлі облдержадміністрації. В нижній, рівнинній частині території проектування зараз розташована невелика зона відпочинку. Більша частина ділянки розташована на схилі, вище від скверу і не має функціонального використання. Площа території - близько 2 га.

Учасники конкурсу в своїх проектах мають вирішити такі завдання:

  • увічнити в меморіалі пам’ять про Героїв Небесної Сотні та Воїнів АТО.
  • втілити дух Революції Гідності та становлення громадянського суспільства.
  • емоційно наповнити меморіал почуттям гордості за загиблих співвітчизників та вдячності їм за їхню відвагу та подвиг.
  • просторовими, архітектурними засобами створити емоційне переживання єднання великої кількості громадян заради єдиної мети - бути вільним у своїй вільній державі.
  • сформувати концептуальне комплексне рішення меморіалу. Він має бути цільним об’єктом, передавати ідею спільної історії, неперервності історичного процесу і відображати перетікання послідовності подій з однієї (Революція Гідності) в іншу (АТО) та продовжуватися далі.
  • врахувати навколишній контекст та принципи сталого урбаністичного розвитку.

Журі конкурсу: Ганна Бондар (м. Київ), Богдан Гой та Олександр Чижевський (м. Львів), Дмитро Котляров, Ольга Михайлишин, Вікторія Опанасюк, Микола Пасічник, Петро Подолець, Любов Шелкович (м. Рівне).

Реєстрація триватиме з 26 червня по 7 серпня, подача проектів до 20 листопада, оголошення результатів 3 грудня 2020 року.

Замовник конкурсу - управління містобудування та архітектури виконкому Рівненської міськради.

Приєднуйтеся до офіційної сторінки конкурсу, де ви отримаєте повну інформацію про конкурсне завдання та перебіг подій https://www.facebook.com/konkursMemorial/. Там же можна ознайомитися з Програмою конкурсу, контекстуальним дослідженням території проектування, фотозйомкою.

Відповідальний секретар конкурсу - coordynator.konkurs@gmail.com, +38 097 99 11 352 (Ірина).

Подати заявку на участь в конкурсі можна сторінці в facebook або тут.

Запрошуємо до участі! Можливо, саме ваш проект стане одним з нових символів і точок притягання нашого міста!


Більше новин
Всі новини
Favorite Tags